Pályázatok

Adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésének támogatása - Vaskút Óvoda átalakítás és bővítés

Támogatói okirat

Támogatói okirat 1. sz. módosítása

Vállalkozási szerződés - Vaskúti Óvoda átalakítás és bővítés

Összegzés az ajánlatok elbírálásáról

      


Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása

Támogatói okirat


Orvosi rendelő átadása

Ünnepélyes keretek között adták át Vaskúton a felújított orvosi rendelőt. Szeptember 28-án délután az őszi napfény sugarai sokakat kicsalogattak a Kossuth utcába. Az egészségügyi létesítmény egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően újult meg, összesen mintegy 26 millió forintos beruházással.

Az eseményt a vaskúti német nemzetiségi általános iskola zenekarának muzsikája és a 2. B osztály kisdiákjainak vidám, témához illő versei színesítették. Pogácsás Tibor, a belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: minden felmérés azt mutatja ki, hogy a kormányzati szervek közül az emberek az önkormányzatokban bíznak leginkább. - Fontosak a nagy beruházások, a helyi életet érintő fejlesztések azonban az itt élők mindennapjait befolyásolják. Az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének felújítása jobb munkakörülményeket teremt az itt dolgozóknak, kulturáltabb szolgáltatásokat nyújt a betegeknek. Bízzanak az itt dolgozó szakemberekben! - kérte az államtitkár, kiemelve: fontos az épület állapota és felszereltsége, de ennél is jelentősebbek az emberek, akik maguknak érzik a települést és annak intézményeit.
Vaskúton több jelentős fejlesztés is történt az utóbbi időszakban, emelte ki Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, hozzátéve: a környéken is több orvosi rendelő (pl. Dunafürdőn, Madarason, Bácsbokodon, Csátalján) újulhatott meg. Ugyanakkor a bajai kórházban folyamatosak a beruházások, mindez pedig azt jelzi, hogy a térségben élők biztosak lehetnek a megfelelő orvosi ellátásban. - Vaskút összesen 224 millió forintot kapott fejlesztésekre, megújult az óvoda és az iskola, következik a községháza és a rendezvényterem rehabilitálása – ismertette Zsigó Róbert, köszönetét fejezve ki mindenkinek, aki részt vett az orvosi rendelő felújítási munkálataiban.  A kivitelezők rugalmasságát és a lakosok türelmét emelte ki köszöntőjében Alszegi Zoltán, Vaskút polgármestere. Felidézte: a munkálatokat május 23-án kezdték el, és folyamatos betegellátás mellett augusztus 31-re fejezték be. Elvégezték az épület energetikai korszerűsítését, a homlokzat és a födém szigetelését, kicserélték a nyílászárókat (fa szerkezetes, három réteges, jó hőszigetelésű üveg nyílászárókra), korszerűsítették a fűtést takarékos, gázüzemű kazánokkal, és az elektromos rendszert is átalakították energiatakarékosra. - Vigyázzunk rá, hogy sokáig szolgálja a vaskútiak egészségét! - kérte az elöljáró.
A megszépült épületet Szűcs Tibor kanonok, kiskunsági főesperes szentelte fel, majd Pogácsás Tibor és Zsigó Róbert Alszegi Zoltánnal együtt vágta át a nemzeti színű szalagot. Az ünnepélyes átadás után az érdeklődők bejárhatták a megújult intézményt. (Forrás: baja.hu

Az eseményen készült további fotók megtekinthetők a Galériában. A fotókat Kelemen Áron a Baja Marketing Kft. munkatársa készítette.

      

Eseményeink, eseménynaptár

2017-11-23
Helyszín: Kálvária
2017-12-03
Helyszín: Kálvária
2017-12-08
Helyszín: Rendezvényterem - Vaskút, Kossuth Lajos u. 107.
h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30